اختلالات کروموزومی

3000 تومان – خرید
مراحل تبدیل رشته کروماتین به کروموزوم

برای تبدیل یک رشته کروماتینی ۱۰تا ۳۰ نانومتری به یک کروموزوم ، علاوه بر لزوم همانندسازی رشته کروماتین سطوحسازمان یافتگی‌ای را در نظر می‌گیرند که ضمن آن با دخالت H3 ، H1 و پروتئین‌های غیر هیستونی پیچیدگیها و تابیدگیهای رشته کروماتینافزایش می‌یابد، طول آن کم ، ضخامت و تراکمش زیاد می‌شود و به کروموزوم تبدیلمی‌گردد. این سطوح سازمان یافتگی و اغلب به صورت رسیدن از رشته ۱۰ تا ۳۰ نانومتریبه رشته ۹۰ تا ۱۰۰ نانومتری تشکیل رشته ۳۰ تا ۴۰۰ نانومتری و در مراحل بعد باافزایش پیچیدگیها و تابیدگیها ، ایجاد رشته ۷۰۰ نانومتری و بالاخره تشکیل کروموزومدارای دو کروماتید و با ضخامت تا ۱۴۰۰ نانومتر در نظر می‌گیرند.

اولین مرحلهپیچیدگی و تراکم رشته کروماتین برای تبدیل به کروموزوم با فسفریلاسیون شدیدهیستونهای H3 ، H1 همراه است. پس از رها شدن DNA از اکتامرهیستونی ، با دخالت آنزیمهای مسئولهمانندسازی ،پیوندهایهیدروژنی بین دو زنجیره گسسته می‌شود، هر زنجیره مکممل خود را می‌سازد و بهتدریج با ادامه همانندسازی ، دو مولکول DNA بوجود می‌آید که در هر مولکول یک زنجیرهقدیمی و زنجیره دیگر نوساخت است. بخشهای مختلف این دو مولکول DNA که نظیر همدیگرهستند به تدریج که همانندسازیشان پایان می‌پذیرد، با اکتامرهای هیستونی که نیمی ازآنها اکتامرهای والدی و نیمی جدید هستند ترکیب می‌شوند.

بعد از تشکیلساختمان نوکلئوزومی ، دو رشته کروماتین ۱۰ نانومتری و سپس رشته‌های ۳۰ نانومتریایجاد می‌شوند. هر رشته کروماتین ۳۰ نانومتر سطوح سازمان یافتگی را می‌گذارند، بامجموعه‌ای از پروتئینهای غیر هیستونی زمینه‌ای یا اسکلتی آمیخته می‌شود و به یککروماتید تبدیل می‌شود. مجموعه دو کروماتید نظیر هم که از محل سانترومر بهممتصل‌اندکروموزوممتافازی را ایجاد می‌کنند.

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0