انبارداری

نظر به اینکه قسمت عمده ای از منا بع نقدی شرکت های تولیدی، به مصرف سرمایه گذاری برای موجود یهای مواد میرسد، اگر از روشهای انبارداری مطمئن و منظمی استفاده نشود، زیانهای جبران ناپذیری به بار خواهد آمد.

روش انبارداری باید طوری طراحی گردد که از حیف و میل، فاسد شدن و افت نا مناسب مواد جلوگیری شود و نقل و انتقال، جابجایی، حفظ و حراست موجودی مواد، به طور مطلوب صورت گیرد.

ساختمان انبارها ترجیحا باید نزدیک به محل تولید باشد تا انتقال مواد، مخصوصا مواد سنگین و پرحجم به واحدهای تولیدی، به آ سانی صورت گرفته، هزینه آن نیز به حداقل کاهش یابد.

مسسئولیت امور انبار و نگهداری موجودیهای جنسی به عهده انباردار است. او باید تجربه و دانش کافی در روشهای انبارداری، لیاقت و کفایت اداره عملیات را دارا باشد و امانتداری او مورد تائید قرار گیرد.

انبارها در مؤسسات تولیدی با توجه به تولیر و دامنه فعالیت کارخانه، به دو نوع مرکزی (اصلی) و فرعی تقسیم میشوند. در کارخانه های بزرگ تولیدی به علت حجم زیاد تولید، ساختمان انبار مرکزی را نمیتوان نزدیک کلیه واحد های تولیدی احداث نمود.

لذا در هر واحد تولیدی انبار فرعی ایجاد میگردد و انبار مرکزی هر چند وقت یکبار، مواد مورد نیاز واحدهای مختلف تولیدی را به انبار همان واحد ارسال مینماید.

در این صورت، برای اداره انبارهای فرعی، به انباردارانی نیاز است که مسئولیت اداره این انبارها را زیر نظر انباردار به عهده بگیرند.

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0