تحولات جمعیت شهر رامسر

جمعیت شهر رامسر در طول یکدوره بیست ساله (از سال ۱۳۵۵ تا سال ۱۳۷۵) از ۱۹۲۹۳ نفر به ۲۸۹۵۴ رسیده و حدوداً ۵/۱ برابر شده است که حاکی از رشد متوسط سالیانه به میزان ۰۵/۲ درصد در طول بیست ساله مذکور است. ولی این میزان طی دوره اول (۶۵ـ۱۳۵۵) از حدود ۸/۲ درصد به ۳/۱ درصد در طول دوره دوم (۷۵ـ۱۳۶۵) رسیده است. جدول شماره ۱۰ تحولات جمعیت رامسر را بر مبنای آمار رسمی حاصل از سرشماری‌های مرکز آمار ایران را نشان می‌دهد.

براساس جدول فوق در هر دو دهه مورد بررسی رامسر به عنوان یک شهر مهاجر فرست عمل کرده (نرخ رشد جمعیت کشور طی دهه ۵۵ـ۱۳۶۵ برابر ۹۱/۳ و طی دهه ۷۵ـ۱۳۶۵ برابر ۹۶/۱ درصد و نرخ رشد جمعیت مناطق شهری طی دهه اول برابر ۴/۵ درصد و طی دهه دوم برابر ۲/۳ درصد است) و در هر دو دهه مورد بررسی نرخ رشد جمعیت این شهر از نرخ رشد طبیعی جمعیت در سطح کشور کمتر بوده است. از مهمترین دلائل این امر طی دهه ۶۵ـ۱۳۵۵ را میتوان به وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و حذف سیاست کنترل موالید از سوی دولت اشاره کرد که باعث ایجاد بحران جمعیتی در سطح ملی بوده و به تخلیه جمعیت شهرهای کوچک و جذب آنها در مراکز جمعیتی بزرگتر انجامیده است که امکان اشتغال بیشتری در آنها می‌رفته است. در رابطه با کاهش نرخ رشد جمعیت شهر رامسر طی دهه دوم ضمن اشاره به پیگیری مجدد سیاست کنترل موالید از سوی دولت می‌توان به کاهش فرصتهای اشتغال در این شهر نیز اشاره کرد.

جدول شماره ۱۰ـ تحولات جمعیت و نرخ رشد سالانه شهر رامسر

؟؟

ساخت و ترکیب سنی جمعیت

بررسی ترکیب سنتی جمعیت شهر رامسر در سال ۱۳۷۵ نشان می‌دهد که از کل جمعیت رامسر ۹۶۲۲ نفر معادل ۲/۳۳ درصد در گروه سنی کمتر از ۱۵ سال و ۱۷۹۸۰ نفر معادل ۱/۶۲ درصد در گروه سنی ۶۴ـ۱۵ سال و ۱۳۵۲ نفر معادل ۷/۴ درصد در گروه سنی ۶۵ سال و بیشتر قرار دارند، این ارقام در مقایسه با ترکیب جمعیت در سال ۱۳۶۵ بیانگر کاهش سهم افراد کمتر از پانزده سال طی دهه ۷۵ـ۱۳۶۵ و افزایش افراد در سن کار طی همین مدت می‌باشد بطوریکه سهم افراد کمتر از پانزده سال از ۲/۳۹ درصد از کل جمعیت شهر رامسر در سال ۱۳۶۵ به حدود ۲/۳۳ درصد از کل جمعیت شهر رامسر در سال ۱۳۷۵ کاهش پیدا کرده و طی همین مدت سهم افراد در سن کار از ۱/۵۸ درصد به ۱/۶۲ درصد افزایش پیدا کرده است. (جدول شماره ۱۱). ارقام فوق در وهله اول نشان‌دهنده روند و پروسه ترکیب سنی از یک ساخت کاملاً جوان به یک ساخت متعادل سنی بوده و ثانیاً این امر خود بیانگر بالابودن نیروی بالفعل آماده برای فعالیت در شهر رامسر می‌باشد که در برنامه‌ریزیهای اقتصادی و جمعیتی می‌بایستی مدنظر بشد. جدول شماره ۱۲ نشان‌دهنده ترکیب سنی جمعیت شهر رامسر بصورت تفصیلی در دو مقطع سرشماری سالهای ۱۳۶۵ و ۱۳۷۵ می‌باشد. در سال ۱۳۷۵ از جمعیت این شهر ۳۸۴ نفر را اطفال کمتر از یکساله، ۲۴۷۳ نفر را افراد ۱ـ۵ ساله، ۳۴۸۴ نفر را افراد ۶ـ۱۰ ساله، ۳۲۸۱ نفر را افراد ۱۱ـ۱۴ ساله، ۵۱۲۹ نفر را افراد ۱۵ـ۲۴ ساله، ۱۲۶۰۷ نفر را افراد ۲۵ـ۶۴ ساله و ۱۳۴۹ نفر را افراد ۶۵ ساله و بیشتر تشکیل می‌داده‌اند. مقایسه این ارقام با ارقام متناظر سال ۱۳۶۵ نشان‌دهنده کاهش شدید افراد کمتر از یکسال طی یک دهه بوده که این کاهش موالید نشان‌دهنده موفقیت سیاست کنترل موالید دولت در جهت کنترل رشد جمعیت بوده است.

رایگان – خرید

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0