نکات بسیار مهم و کلیدی برای موفقیت در مصاحبه های استخدامی

لازمه ی موفقیت در مصاحبه های استخدامی

موفقیت مصاحبه های استخدامی

نکات بسیاری وجود دارد برای اینکه شما در مصاحبه های استخدامی موفق شوید که ما در اینجا به ۱۴ مورد مهم آن اشاره کردیم :

 

۱_مرور سوالاتی که قرار است در مصاحبه پرسیده شود

در مصاحبه های استخدامی اغلب سوالات متداولی در مورد تجربه های کاری و مهارت های کاری پرسیده می شود بنابراین خوب است که همیشه قبل از مصاحبه های استخدامی تجربه های کاری و مهارت های کاری خود را مرور کنیم تا در مصاحبه ی استخدامی استرس کمتری داشته باشیم و مصاحبه ی استخدامی موفق تری داشته باشیم.

۲_سر وقت به مصاحبه برسید

همیشه سعی کنید سر وقت برای مصاحبه های استخدامی حاضر شوید و آن تایم باشید. سر وقت رسیدن در مصاحبه های استخدامی باعث می شود تا استرس کمتری داشته باشیم و مصاحبه ی استخدامی بهتری داشته باشیم.

موفقیت در مصاحبه های استخدامی

 

۳_درست کردن رزومه

رزومه ها نیز ممکن است در مصاحبه های استخدامی مورد استفاده قرار بگیرند بنابراین داشتن یک رزومه ی خوب برای پیدا کردن یک شغل خوب از اهمیت زیادی برخوردار است. در رزومه تجربه های کاری، مهارت ها، تحصیلات و… یادداشت می شوند. رزومه ها باید به صورت تایپ شده باشند. رزومه ها نباید خیلی طولانی باشند چون اغلب مدت زمان کوتاهی برای مطالعه ی آن ها در نظر گرفته می شود بنابراین داشتن یک رزومه ی خوب نیز برای دست یابی به یک فرصت شغلی خوب اهمیت دارد.

 

۴_فرم استخدام شرکت را دقیق و کامل پر کنید 

حتی اگر رزومه خود را قبلا ارسال نموده اید، این کار نشانه حرفه ای بودن شما و ابراز علاقه شما برای کار با شرکت است.

 

۵_صادق باشید

صداقت شما موجب جلب اطمینان طرف مقابل خواهد شد و به سبب جلب این اطمینان شما جایگاه مذاکره ای برتری خواهید داشت. در نظر داشته باشید که یک مصاحبه گر حرفه ای به سرعت به حقیقت پی خواهد برد بنابراین بزرگنمایی در مهارتهای شغلی و یا پنهان کردن مشکلات معمولا موجب رد شدن شما در مصاحبه خواهد شد. حتی اگر از این مرحله نیز عبور کنید، شما انتظارات کارفرما را افزایش داده اید و اگر این انتظارات برآورده نگردد به زودی شاهد غروب خورشید همکاری خود خواهید بود.

موفیقیت در مصاحبه های استخدامی

 

۶_به سوابق کاری خود احترام بگذارید

سوابق کاری شما بخشی از هویت شما هستند بنابراین اگر شرکت های سابق خود را نفی کنید و دائم به بد گویی از آنان بپردازید، در ذهن مصاحبه کننده منفی نگر جلوه خواهید کرد. به کرات دیده ام که افرادی که از حجم کاری یا رفتار بد شرکت های قبلی دائما شکایت می کنند وضعیت مشابهی در شرکت جدید خواهند داشت.

 

۷_مثبت اندیش باشید

دید مثبت شما به جایگاه شغلی و شرکت آینده باعث ایجاد دید مثبت در مصاحبه کننده خواهد شد. بنابراین به جای پرسیدن سوالاتی با رویکرد انتقادی سعی کنید با پرسیدن سوالاتی جهت هم افزایی فضای جلسه را مثبت تر نمایید. نمونه یک سوال با رویکرد منفی: در صورت تاخیر آیا از من حقوقی کسر خواهد شد؟

 

 

۸_خوب لباس بپوشید

تاثیر اولین برخورد شما با مصاحبه کننده بر کل فضای مصاحبه حاکم خواهد بود. در واقع مصاحبه کننده در ثانیه اول دیدن شما تصمیم می گیرد که شما را استخدام نماید یا خیر. اگر این تصمیم منفی باشد شما برای تغییر آن راهی طولانی در پیش خواهید داشت.
در رفتار خود با تمامی افراد سازمان دقت نمایید! شاید شما فقط با ۲ یا ۳ نفر مصاحبه نمایید ولی نظر تمامی افراد سازمان ممکن است تصمیم گیری مدیران موثر خواهد بود.

 

۹_به صورت شفاف بر روی مزیت های کلیدی خود برای سازمان تاکید نمایید

سعی کنید هرچه شفاف تر به مصاحبه کننده بگویید که حضورتان چه مزایایی نسبت به سایرین برای سازمان خواهد داشت.

 

۱۰_از گفتن انتظارات خود نهراسید

موارد مهم برای خود را به صورت شفاف و حتی با ذکر مثال برای مصاحبه کننده بیان نمایید. این امر نشان می دهد که شما برای خود و بالطبع سازمان آینده خود ارزش قائلید. داشتن موضع ممتنع یا خنثی در مورد قوانین سازمان یا خواسته های مصاحبه کننده بر خلاف تصور، شما را فردی بی تفاوت نشان خواهد داد. بنابراین بر روی خواسته های خود تاکید نمایید. ولی هرگز این موارد نباید جنبه مشاجره ای داشته باشد.

موفقیت در مصاحبه های استخدامی

۱۱_مصمم باشید

در مورد مهارت ها و تصمیم خود مصمم باشید. هرگز از کلماتی مانند تا بحال فکر نکرده ام یا هنوز تصمیم قطعی ندارم استفاده نکنید. مدیران هوشمند گزینه های دیگر استخدامی را بر افراد مررد (هرچند توانا و متخصص) ترجیح خواهند داد.

 

۱۲_استرس را از خود دور کنید

غول استخدام را در ذهن خود بشکنید و سعی کنید با کمی شوخ طبعی فضای سنگین جلسه مصاحبه را بشکنید. استرس شما را در موضع مغلوب قرار خواهد داد و شما را از بیان تمام موارد باز خواهد داشت.

 

۱۳_اهمیت زبان بدن را فراموش نکنید

اگرچه مهمترین مساله در مصاحبه شغلی ارائه پاسخ های درست است اما زبان بدن ضعیف در بهترین حالت، حواس مصاحبه کنندگان را پرت کرده و در بدترین حالت مانع از استخدام شما می شود. فرم های موثر از زبان بدن شامل لبخند، ارتباط چشمی، ژست قوی، گوش دادن با دقت و تائید سخنان طرف مقابل با سر می باشد. از سوی دیگر فرم های اشتباه نیز شامل خیره شدن به دوردست ها، بازی با خودکار، تکان خوردن دائم در صندلی، بازی با موی سر، لمس چهره، جویدن آدامس و من من کردن است.

موفقیت در مصاحبه های استخدامی

 

۱۴_از مصاحبه کنندگان به صورت حضوری و از طریق ایمیل یا نامه تشکر کنید

رعایت اصول اولیه‌ ادب و احترام تاثیر زیادی در موفقیت متقاضیان استخدام دارد، بنابراین تشکر از کسانی که در مصاحبه شغلی شما حضور داشته اند یک امتیاز مثبت به شمار می رود. این فرایند را حین مصاحبه شروع کرده و پیش از ترک مکان از هریک از افرادی که با شما مصاحبه کرده اند، قدردانی کنید. ارسال ایمیل های سپاسگزاری به این افراد مدت کوتاهی پس از پایان مصاحبه شما را یک سر و گردن بالاتر از نامزدهایی قرار می دهد که زحمت این کار را به خود نداده اند.

موفقیت در مصاحبه های استخدامی

اگر مطلب را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0